Fra foredrag i Næstved 2017 om Dansk guldalderkunst med et veloplagt og imødekommende publikum. 

Om Sommergalleriet Udstillinger Odsherred og Kunsten Øen og Drømmen Foredrag og Kurser Kontakt

Foredrag og Kurser

 I forbindelse med mit arbejde som billedkunstner holder jeg gerne foredrag om en række kunstneriske emner. det foregår normalt hos et oplysningsforbund ( AOF, LOF eller FOF), en kirke eller i Folkeuniversitetet. Du kan se eksempler herunder. Jeg har holdt kurser i croquistegning, både i Slagelse og i Oregon, USA, hvor jeg modtog en pris for mit arbejde på en censureret udstilling i The Clatsop Community College, Astoria og i den sammenhæng blev bedt om at undervise derovre. 

Hvis du har brug for et kursus eller vil høre et af de nedenfor nævnte foredrag, så skriv eller ring til mig. 

 

 

Undervisning og workshop i croquis på The Clatsop Community College, Astoria, Oregon. 2012. 

 

 

 

 

Foredrag om kunst. 

   

Skal det ligne, skal det ligne? Om kunst og efterligning af naturen.

Hvor gik kunsten hen, da den ud - af sin sammenhæng?

Et foredrag om hvorfor smukke billeder af landskaber, mennesker og scenerier ikke længere betyder noget særligt i kunstens verden – selvom mange af os stadig holder af skovsøen og hjorten på væggen.

Foredraget tager udgangspunkt i de meget store ændringer, der er sket i kunstens udvikling siden 1940-erne. Vi skal se på en række eksempler på såkaldt skandaløse kunstsager og forsøge at finde en forklaring på forandringerne i kunstens verden, og hvordan vi finder lige det, vi har brug for hver for sig. 

Foredraget er ledsaget af billeder.

Det gyldne bur. Danske guldaldermalere i Rom.

For danske malere i 1800 årene var det afgørende at søge inspiration og oplevelser i Italien, og mange guldalderkunstnere søgte til Rom, hvor især Thorvaldsen var en markant skikkelse i kunstlivet.

I foredraget fortælles om guldaldermalernes forhold til den evige stad, om rejsen derned og kunstlivet i byernes by. Man møder Thorvaldsen, Eckersberg og mange andre markante navne fra guldalderen og ser på de steder, de opholdt sig og de motiver, de fandt.

Foredraget er ledsaget af billeder.

 

   

Den nøgne guldalder.

I løbet af nogle få sommerdage i 1833 malede 6 af guldalderens bedste malere en ung smuk nøgenmodel. 5 af malerierne fra denne enestående begivenhed er bevaret til i dag. Hvordan gik det disse malere efter sommeren 1833, hvorfor er det 6´ maleri forsvundet, og hvorfor betyder guldalderen stadig så meget for vor kunstopfattelse ?

Det nøgne legeme har været omgivet af mangfoldige tabuer gennem tiden, og da 6 malere i 1833 under ledelse af professor C. W. Eckersberg gik i gang med at skildre en ung smuk nøgenmodel var det et nybrud i den danske kunsthistorie. De seks malere var nogle af den danske guldalders mest væsentlige talenter, og ved et helt forunderligt tilfælde er de 5 af de 6 malerier bevaret til i dag.

Med udgangspunkt i disse 5 billeders historie og de få sommerdage i 1833, hvor de blev til, fortælles i foredraget om guldalderen, de seks malere og deres liv med succes og fiasko. Et liv, der i bogstaveligste forstand gik ud på at male til den store guldmedalje. Den medalje, der gav ret til en langvarig rejse til udlandet for at lære nyt, og som samtidig var en af de højeste priser, man kunne få som maler.

Guldalderens malere og deres skæbne giver ligesom malerierne fra dengang indblik i en verden, der er fuldstændig forsvundet -  og dog lever den dag i dag som ideal for drømmene om en svunden tid.

Foredraget er ledsaget af billeder.

Om kunstens sære og forunderlige verden set fra verdens navle.

  Moderne kunst kalder ofte på hovedrysten, men bag de mange forskelligartede manifestationer ligger som regel en klar og logisk tankegang, som giver adgang til kunstens fascinerende verden hvis man lærer den at kende.

Foredragsholderen er selv udøvende billedkunstner og har udstillet i mange land og fået priser for sin kunst. I foredraget berettes dels om væsentlige sider af moderne kunst i en global verden, sammenholdt med foredragsholderens personlige oplevelser som billedkunstner. 

Foredraget er ledsaget af billeder.

 

 

   
Frontpage