Sommergalleriet.  Udstillinger Odsherred og Kunsten Øen og Drømmen Foredrag og Kurser Kontakt 

 

At bringe kunsten ud i det offentlige rum. 

 

Enhver billedkunstner må spørge sig selv. Hvor skal jeg vise mine værker? Når man har fået et bæredygtigt CV gennem deltagelse i censurerede udstillinger osv., er det på tide at finde andre veje.

For mig har det været vigtigt - ud over de traditionelle kanaler som gallerier osv -  at bringe kunst ud til offentligheden gennem inddragelse af det offentlige rum. Delvist inspireret af den amerikanske kunstner Blanka Amezkua, som viste mig det offentlige rums muligheder, da jeg udstillede hos hende i Athen. Gennem den form for udstilling fjernes en del af den nimbus, som galleriverdenen tilfører de viste værker, og kunsten kommer mere i centrum end omstændighederne. Med kunstnergruppen ART4 har vi adskillige gange brugt gaden som galleri.

Sommergalleriets små udstillingsmontre som placeres ved vejen er led i bestræbelserne på at bringe kunsten ud i det offentlige rum. De er opbygget som mange andre salgssteder ved vejen med bl.a. flag for at understrege kunsværkernes rolle som genstande på linie med alle andre objekter.